•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Túrós bukta

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Normál elkészítés
Elkészítés
  1. Miután lemérted a lisztet, szitáld egy tálba
  2. Aztán morzsold egy nagyobb csészébe az élesztőt, tegyél bele egy kanál cukrot és két kanál meleg tejet, majd tedd ezt a kovászt a liszt közepébe, az előzőleg fúrt kráterbe
  3. 5-10 perc után a kovász bugyborékolni fog
  4. Ezután add hozzá az egész tojásokat, tejet, cukrot, vaníliás cukrot, egy kis sót (az olajat még nem)
  5. Egy fakanállal kezd el kavarni és amikor homogenizálódott, add hozzá az olajat is, folyamatosan keverve
  6. Ha a tészta még mindig hozzáragad a tál széléhez, adj hozzá egy kis lisztet, de csak nagyon lassan és folyamatosan keverd
  7. Következő lépés: dagasztás Egy képlékeny, nem ragadós tésztát kell kapj, amelyet ha megnyomsz az ujaddal, vissza kell nyerje alakját
  8. Ne ess abba a kísértésbe, hogy több lisztet tegyél bele, hogy könyebb legyen a dagasztás, tehát csak óvatosan
  9. Hogy könyebb legyen, tedd a tésztát a liszttel megszórt asztalra és ott dagaszd (ha megolajozod a kezed, még könyebb lesz)
  10. Miután meggyúrtad, tedd a tésztát meleg helyre, hogy keljen, legalább 30-40 percig (beteheted a 35 fokos sütőbe is)
  11. Amíg nő a tészta, foglalkozhatsz a töltelékkel Tedd egy tálba a túrót, cukrot, búzadarát, citromhéjat és tojássárgájákat
  12. Kezd el nyomkodni egy villával
  13. Add hozzá a habbá vert tojásfehérjéket és fakanállal keverd össze
  14. Tehetsz bele mazsolát is
  15. Amikor a töltelék kész van, tedd félre és vess egy pillantást a tésztára, hogy megnézd, milyen szinten van
  16. Nem kell még egyszer meggyúrni
  17. A tésztából nyújts lapot a listes asztalon
  18. A lap legyen kb
  19. 0,5 cm vastag
  20. Vágj egyenlő négyzeteket
  21. A hajtogató technika egyszerű: tegyél egy kanál túrót középre és egyesítsd a sarkokat, mint egy borítéknál
  22. Miután kész vagy az összes buktával, hagyd még őket meleg helyen állni 20-25 percet, hogy nőjenek még kicsit, mert így még dagadtabbak lesznek sütés után
  23. Keverj össze egy tojássárgáját 3-4 kanál tejjel és kend meg vele a túrós buktákat, majd tedd a tepsit a 175 fokos sütő közepébe, 30-35 percre

#okostipp Szórd meg vaníliás cukorral. A receptet Pocahontas javasolta.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére