•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Túrós bukta rózsa

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
Elkészítés
  1. Tészta Készíts kovászt 100 g lisztből és egy kis cukorral és langyos tejjel feloldott élesztőből, majd hagyd kelni
  2. Miután megnőtt, add hozzá a maradék lisztet, a cukorral felvert tojásokat és a citromhéjat
  3. Kezd el dagasztani, majd add hozzá lassan a langyos tejet is
  4. A végén add hozzá az olajat is és gyúrd addig, amíg egy rugalmas tésztát kapsz, mely elválik az edénytől
  5. Hagyd kelni egy meleg helyen, amíg duplájára nő
  6. Töltelék Keverd jól össze a túrót a cukorral, tojásokkal, vaníliacukorral, citromhéjjal és sóval
  7. Ha a töltelék állaga túl puha, adj hozzá 1-2 kanál grízt
  8. A megkelt tésztát oszd megfelelő méretű kis darabokra, majd nyújtsd őket 10 centis átmérőjű korongokká
  9. Vagdoss bele, ahogy a képen is látható, tedd a közepébe a tölteléket, majd kezd el gyűjteni a szirmokat, hogy rózsát formázz
  10. Tedd őket kelni egy sütőpapíros tepsibe
  11. Kend be tojással, majd süsd közepes hőfokon, amíg szépen megbarnulnak

#okostipp Megszórhatod vaníliás cukorral. A rózsa túrós bukta receptet lorynov ajánlotta.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére