•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Túrós táska

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
Elkészítés
  1. Az eredeti, hamisítatlan túrós táska tészta előállítása során először 1 dkg élesztőt 0,5 dl langyos tejben, fél mokkáskanál barna cukor hozzáadásával futtassunk fel
  2. Utána 30 dkg lisztet keverjünk össze 0,9 dl langyos tejjel, 1 tojássárgájával, és egy csipet sóval
  3. Adjuk hozzá a felfuttatott tejes élesztőt, majd az egészet jól gyúrjuk össze, és hideg helyen pihentessük fél órán keresztül
  4. Ha túl masszív lenne, öntsünk hozzá még egy kis tejet
  5. A hűtőből kivett kemény tésztát gyúrjuk át, belisztezett deszkán nyújtsuk ki négyzet alakúra és kb
  6. 0,5 cm vastagra, majd egyenletesen kenjünk rá 25 dkg szobahőmérsékletű vajat
  7. Négyszeri hajtogatás és pihentetés után nyújtsuk ki 40×40 cm méretűre, majd szabdaljuk 10 centiméteres négyzetekre
  8. Osszuk szét a fél adag tölteléket, és a tészta négy sarkát a túró felett hajtogassuk egymásra
  9. Azért, hogy sütés közben ne dőljön szét, az egymással érintkező végeket két ujjal préseljük össze, de vigyázzunk, hogy ne nyomjuk bele a töltelékbe
  10. Helyezzük a túrós táskákat egy nagyobb zománcozott tepsibe, majd óvatosan kenjük meg a tetejét kevés mézes vagy szőlőcukros tejjel, és fél órai hideg helyen történő pihentetés után sütjük meg
  11. Finom tésztás egytálétel akár vegetáriánusoknak is
Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére