•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

TYÚKHÚSLEVES MAGGI MÓDRA

Hozzávalók
  • 8 adag
  • Normál elkészítés
  • Húsos fogások

Megnyugtat, felvidít, visszaidézi a gyermekkorunkat és mindig van benne egy adag különleges gondoskodás. Ezért rajongunk az aranyló tyúkhúslevesért.

Elkészítés
  1. A tyúkhúst az egészben hagyott vöröshagymával, borssal együtt feltesszük főni egy nagy lábasban 3 liter vízzel. Fontos, hogy ne forrjon fel, lassan, gyöngyözve, kis lángon kell főzni kb. 2-3 órán keresztül, így marad aranylóan áttetsző.

  2. A tetején keletkező hab magától is elforr, de le is szedhetjük egy merőkanál segítségével.

  3. Mikor a hús félig megpuhult, beletesszük a zöldségeket, a csokorba kötött petrezselyemzöldet, a paradicsomot (egészben) és a fokhagymákat, majd beledobjuk a leveskockákat is.

  4. Addig főzzük, míg a zöldség teljesen meg nem puhul.

  5. A levest leszűrjük és tálalásnál a zöldségeket, húst, valamint az időközben megfőzött cérnametéltet külön kínáljuk.

#okostipp

#okostipp: a levest főzés közben ne kevergessük, így lesz szép, áttetsző.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére