•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Újévi savanyú leves

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
Elkészítés
  1. A sertéslábakat és a farkat jól megtisztítom, megmosom és feldarabolom, 1,5-2 l hideg vízzel felöntve lassú tűzön főzöm
  2. A sárgarépát és a petrezselyemgyökeret megtisztítom, hosszában kettévágom
  3. A vöröshagymát megtisztítom, félbe vágom
  4. A fokhagymát is megtisztítom, de az utolsó vékony hártyát rajta hagyom
  5. A levesbe a forrástól számított 5-10
  6. percben teszem bele az előkészített zöldségféléket, a zellerlevelet, sót, borsot
  7. Az egészet lassú tűzön puhára főzöm
  8. A burgonyát meghámozom, kockákra vágom és sós vízben megfőzöm
  9. A levest leszűröm, a húst kicsontozom, a zöldségfélékkel együtt apró kockákra vágom és visszateszem a leszűrt levesbe
  10. Hozzáadom a főtt burgonyát, és szükség szerint öntök hozzá a burgonya főzővizéből is
  11. A lisztet forró olajon megpirítom, öntök rá egy kevés hideg vizet, majd hozzáadom a levest, és még 5-10 percig lassan forralom
  12. Szükség és ízlés szerint sózom, beleöntöm a borecetet
  13. Készre főzöm
  14. A csorba leveshez apróra vágott petrezselyem zöldjét is adhatunk
Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére