•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Újházi tyúkleves

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Normál elkészítés
Elkészítés
  1. A tyúkot alaposan megtisztítjuk, fejét, nyakát, lábát levágjuk, ezután egészben megfelelő nagyságú fazékba tesszük
  2. Öntünk rá bőven vizet, hozzátesszük a hagymát, fokhagymát és lassan főzzük
  3. Ha a hús félig megpuhult, beletesszük a feldarabolt zöldséget, a rózsáira szedett karfiolt, a megtisztított és félbe vágott gombákat és a zöldborsót
  4. Ezután megsózzuk, megborsozzuk, teszünk bele egy kevés szerecsendiót, és takaréklángon, lassan egészen puhára főzzük
  5. A levéből kiszedünk 5-6 dl-t, és cérnametéltet főzünk bele

#okostipp A megfőtt tyúkot feldarabolva előmelegített tálra rakjuk, és a levessel együtt tálaljuk.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére