•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Ünnepi húskorona

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Normál elkészítés
Elkészítés
  1. Szitáld a lisztet egy tálba, csinálj egy mélyedést a közepébe, tedd bele a szobahőmérsékletű vajat, tojásokat, sót, joghurtot és gyúrj egy rugalmas tésztát, majd csomagold fóliába és tedd hűtőbe, amíg elkészíted a tölteléket
  2. Párold meg forró olajon a felaprított hagymát, vékony paprikaszeleteket, lereszelt sárgarépát, megtisztított és felszeletelt gombát, fokhagymaszeleteket, majd add hozzá a végén a darálthúst, könnyedén kevergetve, amíg megváltozik a színe
  3. Sózd, borsozd, fűszerezd ízlés szerint, majd hagyd hűlni
  4. Miután kihűlt, keverd össze a két tojással
  5. A hideg tészta egy negyedét tedd félre, a maradékból nyújts egy 3-4 cm-es lapot
  6. Kend a tölteléket a tészta közepére, majd tegyél egy sor főtt sárgarépát a töltelék közepére, szórd meg felaprított petrezselyemzölddel és tekerd fel
  7. Helyezd a tekercset óvatosan egy kicsit kivajazott tortaformába vagy jénaiba és próbáld meg összeilleszteni a két végét
  8. Nyújtsd ki a félretett tésztát és vágj különböző formákat (csillagok, fenyők, szívecskék, csengők, levelek, stb
  9. ), majd helyezd őket a tekercsre
  10. Tedd az edényt a sütőbe kb
  11. 20 percre, közepes hőfokon
  12. Amikor kezd pirulni, vedd ki és kend be a felvert tojásokkal, majd szórd meg szezámmaggal és tedd vissza a sütőbe még 5 percre
  13. Miután hűlt kicsit, vágd szeletekre és tálalhatod előételként
  14.   A receptet ani67 ajánlotta
Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére