Ünnepi töltött pulyka

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
Elkészítés
  1. A pulykát két nappal előbb besózzuk
  2. Amikor a készítéséhez fogunk, előbb pár órát álljon szobahőmérsékleten, hogy ne legyen hideg
  3. A libamájat és a pulyka máját a tejben és a vajban a gombával és a kapribogyóval megsütjük
  4. Ha kihűlt, ledaráljuk a tejben áztatott és kicsavart zsemlével, a kemény tojásokkal, a fokhagymával és a gesztenye felével
  5. Ha van egy kis maradék sült hús vagy gépsonka, azt is ledarálhatjuk
  6. Eldolgozzuk a nyers tojással, sóval, borssal és a sült májak levével
  7. A keverékkel megtöltjük a pulykát a bőre alatt, az egészben maradt gesztenyéket pedig a hasüregébe tesszük
  8. A zsírt megforrósítjuk és mindenütt megöntözzük vele a pulyka bőrét, nehogy párolás közben felhasadjon
  9. Aláöntünk egy pohárnyi forró vizet és fedő alatt 2 óra hosszat pároljuk
  10. Ha kell, még utána öntünk 1-1 merőkanál forró vizet
  11. Utána sütőbe tesszük, saját levével öntözgetve 1-2 órán át sütjük, aszerint, hogy milyen idős és mekkora a pulyka
  12. Időnként meg is forgatjuk, hogy az ünnepi töltött pulyka minden oldala szép rózsaszínűrepiruljon
Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére