<
 

Vadragu kemencézett almában

Hozzávalók
  • 6 adag
  • Nehezen elkészíthető
  • Húsos fogások
Elkészítés
  1. A szarvashúst alaposan megmossuk, lecsepegtetjük, majd kisebb kockákra vágjuk. A gombákat is megmossuk, megtisztítjuk, majd kisebb cikkekre daraboljuk. A póréhagymát megmossuk, felkarikázzuk, az áfonyát pedig kevés borba beáztatjuk. Az almákat megmossuk, kalapjaikat levágjuk, majd magházukat eltávolítjuk.
  2. A póréhagymát lepirítjuk, rátesszük a húst és együtt pirítjuk tovább. Ízesítjük finomra vágott friss rozmaringlevéllel és zúzott borókabogyóval, valamint MAGGI Ízvarázs ételízesítővel. Kevés bort és a MAGGI Marhahúsleves kockából készült levest öntjük hozzá, majd lassú tűzön pároljuk. Hozzáadjuk a gombákat és tovább pároljuk. Közben a dióbelet durvára törjük és szárazon megpirítjuk.
  3. A raguhoz adjuk a diót és az áfonyát. A MAGGI Tepsis fortélyok Tepsis húsos burgonya alapot csomómentesen elkeverjük és besűrítjük vele a szarvasragut. Dúsítjuk tejszínnel, mézzel utóízesítjük. Betöltjük az almákba, a kalapot visszatesszük és előmelegített sütőbe téve kb. 10 percig sütjük. Tálalásnál az alma köré is tehetünk egy kevés ragut.
Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére