•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Vajas-sajtos tekercs

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
Elkészítés
  1. Egy tálba tesszük a 3 tojás sárgáját, a tejfölt, a lisztet és a sót
  2. Mindezeket összekeverjük és rátesszük a 3 tojásfehérjéből vert habot (emlékeztetés képpen a tojásfehérjét tiszta mixerrel kell fölverni, hogy megfelelő keménységű habot kapjunk
  3. A hozzávalókat egy fakanállal addig keverjük míg muffin tésztához hasonló alapot nem kapunk
  4. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük
  5. Egy tekercs akkor lesz tökéletes ha megfelelő tepsibe tesszük és egyenletesen simítjuk el a tepsi aljában
  6. A tepsit 170-175 fokos előmelegített sütőbe tesszük (vagy normál sütőbe a legkisebb hőfokra) és hagyjuk 15-20 percig
  7. 15 perc után egy fogpiszkálóval ellenőrizzük, hogy megsült-e (nem égett el vagy nem lett szalagos)
  8. Miután megsült, a tésztát kiborítjuk egy száraz szalvétara és leszedjük az aljáról a sütőpapírt
  9. Felkockázzuk a sajtot és a tésztára helyezzük, majd a vajat, hogy egyenletesen legyen elosztva
  10. Aztán ismét feltekerjük
  11. A tészta alap könnyen dolgozható lesz és könnyen fel tudjuk tekerni
  12. Miután feltekertük, ismét sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 10 percig hagyjuk sülni
  13. 10 perc elteltével kivesszük, de addig nem szeleteljük fel, amíg ki nem hűl teljesen
  14. A receptet Pocahontas ajánlotta
Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére