•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Vajastészta másképpen

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Nehezen elkészíthető
Elkészítés
  1. A lisztet leszitáljuk és két egyenlő részre osztjuk
  2. Az egyik felét a gyúródeszkán összekeverjük a vajjal és a sodrófával négyzet alakúra és  másfél-két cm vastagra nyújtjuk
  3. Az így kapott tésztát ráhelyezzük egy tányérra és hűvös helyen pihentetjük
  4. A másik feléhez hozzátöltjük a 1 / 2 csésze vizet, kifacsarjuk a citrom levét (vagy citromsót oldunk fel kevés vízben), és hozzáadjuk a sót
  5. Begyúrjuk,  labda alakúra formázzuk, letakarjuk egy konyhakendővel és 20-30 percig hagyjuk állni
  6. Majd a sodrófával egy kétszer olyan széles és valamivel hosszabb lapot nyújtunk, mint amit a tányérra helyeztünk
  7. A vajastésztát a kinyújtott lap közepére helyezzük, a széleket ráfordítjuk, majd összehajtogatjuk
  8. Így a vajastészta, mintha be lenne borítékolva
  9. Megszórjuk liszttel, majd  20-25 cm széles és kb
  10. 1 cm vastagságú lapot nyújtunk belőle
  11. A tésztát gondosan négybe hajtjuk, ráhelyezzük egy tálcára és hagyjuk hűlni 30-40 percig
  12. Miután lehűlt, ismét négybe hajtjuk és hűvös helyen pihentetjük
  13. Ugyanezt a műveletet harmadjára is megismételjük
  14. Ezt követően a tésztát kinyújtjuk és pitét, pogácsát stb
  15. készítünk belőle
  16. A maradék tésztát összeszedjük anélkül, hogy összegyúrjuk, és miután kevés ideig hidegen tartjuk, kinyújtjuk és ismét pitéket, kosarakat készítünk belőle
Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére