•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Valenciai kenyér

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
Elkészítés
  1. Összekavarjuk a hozzávalókat a kovászos kenyérhez, jól összegyúrjuk, majd egy cipót formázunk belőle és 1 órát hagyjuk kelni
  2. Összekavarjuk a lisztet, vizet, élesztőt, sót és olívaolajat és hozzáadjuk a megkelt cipót
  3. Addig gyúrjuk míg egy nyúlós állagú tészta lesz belőle
  4. Mikor jól összegyúrtuk a tésztát, két részre osztjuk, letakarjuk és 20 percig hagyjuk kelni
  5. Azután a lapokat vékonyra nyújtjuk négyszög alakúra
  6. A lapokat 15 ml olajjal, kézzel megkenjük
  7. A lapokat feltekerjük és felvágjuk darabokra
  8. A darabokba két 3 cm mély csíkot vágunk és 15 percre hagyjuk pihenni
  9. Betesszük egy kivajazott tepsibe és megsütjük

#okostipp A valenciai kenyér receptet Bolognese di Cluj ajánlotta.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére