•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Valenciai paella

  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
Elkészítés
  1. Egy lapos serpenyőben meleg olajban megpirítunk egy feldarabolt csirkét, 15 dkg sovány sertéshúst és 15 dkg sonkát
  2. Adjunk hozzá 4 cikk aprított fokhagymát, 3 fej apróra vágott vöröshagymát, 2 színes felszeletelt paprikát, 3 hámozott, feldarabolt paradicsomot
  3. Amikor a hagyma megfonnyadt, adjunk hozzá 7 dl húslevest és egy pohárnyi vizet, sót, borsot, 35 dkg rizst, pirosparikát, oregánót, kakukkfüvet
  4. Fedjük le, és közepes tűzön főzzük 35 percig, amíg a húsok megpuhulnak
  5. Ezután adjuk hozzá 1 mokkáskanál sáfrányt, 15 dkg zöldborsót, 20 dkg főtt apró rákot, főtt királyrákot
  6. Fedjük le és főzzük még 15 percig
  7. A végén tegyünk a tetejére egy tucat kagylót, és petrezselyemmel szórjuk meg
  8. Főzés közben folyamatosan figyeljük, hogy nehogy túl gyorsan elfője a levét, ha kell, pótoljuk egy kis húslevessel
Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére