Vaníliás-diós szelet

Hozzávalók
  • 12 adag
  • Normál elkészítés
Elkészítés
  1. A tésztához a tojásfehérjét felverjük kemény habbá, a sárgájákat kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a vajat és a vizet. Hozzákeverjük a liszttel elkevert diót és sütőport, végül beleforgatjuk a kemény fehérjehabot.
  2. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra és egy gáztepsi méretű magasabb falú tepsiben (érdemes kibélelni sütőpapírral) megsütjük kb. 25-30 perc alatt.
  3. A krémhez a pudingport elkeverjük a kétféle cukorral, a liszttel és a tojások sárgáival. Kevés tejjel csomómentesre keverjük, majd a többi tejjel és a tejszínnel egy lábasban folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük.
  4. Kihűtjük, majd a kihabosított Ramával sima krémmé keverjük és ezt a krémet a kihűlt piskótára simítjuk.
  5. 3 dl tejszínhabból kemény habot verünk és a krémre kenjük.
  6. Egy éjszakára hűtőbe tesszük és csak másnap szeletelhetjük.

#okostipp Mindenképpen hagyjuk egy éjszakát a hűtőben a szeletelés előtt.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére