•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Varázslatos mézes krémes

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Nehezen elkészíthető
Elkészítés
  1. A zsírt, a mézet, a tejet és a porcukrot összekeverjük a tojással
  2. Ezt összekeverjük 40 dkg liszttel, amibe 1 kk szódabikarbóna kerül
  3. Ebből elég száraz tészta lesz
  4. Ez nem baj, de ha mégis zavaró, javíthatunk az arányokon egy kis tejjel
  5. 4 cipót formázunk belőle és 1/2 órát pihentetjük
  6. (A szárazság miatt nehezebb a nyújtás, de a tészta a töltelékből felszív majd nedvességet
  7. ) Zsírozott / vajazott tepsi hátoldalán kisütjük laponként a tésztát – mielőtt a sütőbe tennénk, szurkáljuk meg, mert felhólyagosodik
  8. Kb
  9. 10 perc elég 165 fokon egy lapnak
  10. Töltelék: 6 dl tejet 6 ek grízzel és 1 cs vaníliás cukorral felforralunk, majd hagyjuk kihűlni
  11. (Könnyen leég!!!) Közben 20 dkg margarint 2 cs vaníliás cukorral és 25 dkg porcukorral habosra keverünk, és összekeverjük a kihűlt grízes keverékkel
  12. egy kisebb üveg házi sárgabarack lekvár - a középső réteghez
  13. A tepsibe a következők szerint tegyük be a rétegeket (a tésztalapok kisütve): tésztalap, töltelék, tésztalap, lekvár, tésztalap, töltelék, tésztalap
  14. A tetejére csokimáz kerül
  15. Csokimáz: 3 ek kakaót, 4 púpos ek cukrot és 4 ek vizet forraljunk össze, majd tegyünk bele 4 dkg vajat
  16. Keverjük simára, fényesre, és hagyjuk picit hűlni
  17. Ha a sütemény már nem forró, öntsük rá a mázat, és oszlassuk el a felületén
  18. Hagyjuk megdermedni, utána szeleteljük
  19. Tipp: Legalább egy napig hagyjuk állni, mert a tészta ekkor még inkább törik, nem vágható! A sütemény legfelső tésztalapjának a legegyenletesebbre sültet válasszuk ki, ezen könnyebb lesz majd elsimítani a csokimázat
  20.   Forrás: betegvagyok
  21. hu
Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére