•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Vargányás tésztában sült camembert

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Normál elkészítés
  • Vegetáriánus

Lehet főétel, vagy kisebb adaggal előétel is ez a melengető őszies jellegű fogás: a pikáns, olvadt sajt, a gombák csodálatos aromája és a pirult dió biztos sikert arat minden változatban. A tészta egyben köret is, így mellé csak valamilyen könnyű saláta és egy pohár jó bor hiányzik egy tökéletes vacsorához.

A receptet köszönjük Piszkének! 

Elkészítés
  1. A hideg vajat kisebb kockákra vágjuk, és késes robotgépben morzsásra aprítjuk a liszttel és a sóval.

  2. A felvert tojás felét és a jeges vizet hozzáadjuk, gyorsan egyneművé gyúrjuk, 4 részre osztjuk, tenyérnyi lappá formázzuk, 20 percre hűtőbe rakjuk.

  3. A tésztát lisztezett munkalapon vékony körlappá nyújtjuk, középre helyezzük a sajtot, a tésztát a sajt tetején is elegyengetjük, hogy egyenletesen, teljesen beburkolja.

  4. A sajtot a másik oldalára fordítjuk, (így alulra kerülnek az összecsippentett tésztaszélek) a tetején a tésztát keresztben bevágjuk, a csúcsokat kifele fordítjuk, középre durvára vágott diót teszünk.

  5. A tojás másik felével megkenjük a tésztát és a sajtokat fokos sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük, azonnal tálaljuk.

#okostipp

A tésztát előző nap is elkészíthetjük, és hűtőben tároljuk. Minden hozzávaló legyen hideg, így kapunk könnyen kezelhető tésztát – akár a lisztet is a hűtőbe tehetjük – és kézzel minimálisan dolgozzunk, hogy ne melegedjen át, mert akkor megéghet majd sütéskor. Ha előételnek szánjuk, akkor kisebb, de egész sajtot használjunk.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére