Vecsési babos káposzta

  • 6 adag
  • Normál elkészítés
  • Húsos fogások
Elkészítés
  1. 2 evőkanál zsírban a szalonnát megpirítjuk, hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát. Üvegesre pirítjuk és beletesszük a fokhagymát, a felkarikázott zöld paprikát, a paradicsomot, majd az őrölt piros paprikát.

  2. Hozzáadjuk a felkockázott füstölt csülköt és a felkockázott sertés combot. Beletesszük a babér levelet, az őrölt borsot, a füstölt ízű kockát, az őrölt köményt, a szerecsendiót, a Maggi ételízesítőt és a csombort. Ízlés szerint sózzuk.

  3. Felöntjük egy kevés vízzel és kb. 20 percig pároljuk. Hozzáadjuk a savanyú káposztát.

  4. Közben a füstölt oldalast 1 evőkanál zsíron egy kevés víz hozzáadásával előpároljuk.

  5. Az előfőzött füstölt oldalast a káposztára helyezzük és kb 40 percig pároljuk.

  6. Ekkor hozzáadjuk az előző este beáztatott babot /ha mirelit gyenge babot használunk nem kell áztatni/ Készre főzzük. Szükség szerint tejföllel tálalhatjuk.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére