•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Vöröshagymás, koktélparadicsomos és magvas fougasse (provence-i kenyér)

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Normál elkészítés
Elkészítés
  1. A liszttel, sós langyos vízzel, élesztővel, cukorral és az oliva olajjal egy nyúlós tésztát gyúrunk, amit aztán lefedünk egy konyharuhával és kb
  2. 40-50 percre meleg helyre tesszük kelni
  3. Időközben a szeletekre vágott hagymát kicsit megdíszteljük az oliva olajban, rászórjuk a fűszerport, 1 csipet sót és az apróra vágott kaprot, majd hűlni hagyjuk
  4. A megkelt tészta masszát téglalap alakúra húzzuk ki és olajozott tálcába helyezzük, az átmérőjén bevágunk egy vonalat, majd ennek a két oldalán metszéseket ejtünk, mint egy levél erezete
  5. Az erezet mentén kicsit széthúzzuk a tésztát és az így létrejött lyukacskákba belehelyezzük a dísztelt vöröshagymát, majd minden lyukacskára egy – egy koktélparadicsomot rakunk és sütőbe tesszük, amíg kicsit megpirul
  6. Ezután kivesszük, megkenjük a tésztát a tojással, megszórjuk a durvasóval, majd a napraforgómaggal és visszatesszük sülni
  7. Miután a kenyérke megsült, kifordítjuk a tepsiből és egy pamut konyharuhába csavarjuk, hogy puha maradjon
Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére