•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Zabpehely keksz ánizzsal

Hozzávalók
  • 1 zacskó vaníliás (ha valaki édesen szereti, akkor 5-10 dkg cukrot tehet hozzá) cukor
  • 1 mkk. őrölt fahéj
  • 5 dkg vaj
  • 1 mk. őrölt (ennek kevésbé intenzív az íze) gyömbér
  • 1 tojás
  • 1 tk. sütőpor
  • 2,5 dkg teljeskiörlésű (tönköly, búza) liszt
  • 1 tk. (tört) ánizs
  • 15 dkg (aprószemű) zabpehely
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
Elkészítés
  1. A zabpelyhet, ha túl darabos, akkor kicsit ledarálhatjuk
  2. A tojást, a vajat, a vaníliás cukrot habosra keverjük
  3. Hozzáadjuk a liszttel és sütőporral elkevert zabpelyhet, és a fűszereket
  4. Jól összedogozzuk
  5. 4-5 cm átmérőjű hengert formázunk belőle
  6. Fóliába csomagoljuk és 20-30 perce a mélyhűtőbe tesszük
  7. (Ha később sütnénk belőle, elég 2-3 órára betenni a hűtőbe
  8. ) Sütéshez 1 cm-es szeleteket vágunk és kb
  9. 0,5 cm-esre kilapítjuk a kezünkkel
  10. Sütőpapírral lefedett sütőlapra helyezzük és 180-200 C°-ra előmlegített sütőbe helyezzük 6-8 percre
  11. Rácsra kiszedve hagyjuk meghülni és finom ropogósan tálalhatjuk is a teánkhoz (amibe, a még jobb hangulatért tehetünk bele egy kis rumot)
  12. A Zabpehely keksz ánizzsal receptjét az Illatok a konyhámból blog szerzője ajánlotta!

#okostipp 10-12 db

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére