•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Zöld diós pecsenye libamájjal töltött rétes batyu

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
Elkészítés
  1. 1
  2. A májat leöblítjük, az esetleg rajta lévő fehéres hártyákat levágjuk róla, majd kisebb kockákra daraboljuk
  3. A fölaprított hagymát az olajon megfuttatjuk, a májat rádobjuk, megsózzuk, megborsozzuk, a fölaprított zsályával fűszerezzük és kevergetve megpirítjuk
  4. Az almát meghámozzuk, magházát kimetsszük, majd kiskockákra vágjuk, és a májhoz adjuk, a fölaprított zölddióval és az aszalt szilvával együtt
  5. 2
  6. A réteslapokból 2 lapot az asztalra fektetünk, négy egyforma négyszög alakú lapot vágunk belőle, majd egyenként olajjal megkenjük, zsemlemorzsával meghintjük
  7. 3
  8. A már kissé kihűlt libamájas raguból egy-egy evőkanálnyit a lapok közepére halmozunk, a lapok szélét a töltelék körül felvert tojással megkenjük
  9. A réteslapok szélét a töltelékre hajtjuk, csinos kis batyukat formálunk belőlük
  10. A batyukat kívűl is megkenjük tojással, majd egy sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük őket
  11. A maradék réteslappal és töltelékkel ugyanígy járunk el
  12. A rétes batyukat, előmelegített sütőben 180°C-on szép pirosra sütjük
  13. 4
  14. Tálaláskor, a batyukat egy vékony csíkra vágott, póréhagymaszállal díszíthetjük
Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére