•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Zöld füge lekvár

Hozzávalók
  • 65 dkg zöld (kissé érettebb, puhább) füge
  • 20 dkg (növelhető ízlés szerint) nádcukor
  • 3/4 csomag (kb. 18 g) 3:1 dzsemfix
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
Elkészítés
  1. Az elmosott befőttes üvegeket állítsuk egy magas falú lábosba, töltsük fel hideg vízzel (ne repedjenek el az üvegek a forralásnál) úgy, hogy ellepje a víz az üvegeket és kis lángon melegítsük forrásig a vizet (ügyeljünk rá, hogy tiszta kiszedővel emeljük ki az üvegeket)
  2. Alaposan mossuk meg és pucoljuk meg a zöld fügét (lehetőleg konyhai, tiszta gumikesztűben, mert a fügéből kifolyó fehér nedv allergén lehet), majd szeleteljük hosszában és keresztben is félbe egy lábosba
  3. Adjuk hozzá a cukrot és közepes-nagy lángon kezdjük el főzni, majd, ha a füge levet engedett, botmixerrel pürésítsük
  4. Ha forr, keverjük hozzá a dzsemfixet, forraljuk össze, majd kis lángon főzzük 4-5 percig
  5. A lekvárt kifőzött üvegekbe töltjük, lezárjuk (lehet fóliával is, de el is hagyható), majd meleg dunsztba (pokróc, takaró, stb
  6. ) tesszük és megvárjuk, amíg abban hűl ki, utána címkézzük és mehet a kamra polcára
  7.   A lekvár receptet Receptműves ajánlotta
Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére