<
 

Zöldbabos, serpenyős karaj

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
  • Húsos fogások

Az egyik legegyszerűbb dolog, amit a gyors főzésért tehetünk, ha egy edényben készítjük el a hús és a köret. Ha az utóbbi valamilyen zöldség, akkor így átveszi a hús és a fűszerek aromáját, így sokkal ízletesebb lesz, ráadásul könnyebb érzést is hagy maga után, mint valami klasszikus, magas szénhidráttartalmú, külön készülő rizs-vagy burgonyaköret.

Elkészítés
  1. A karajszeleteket enyhén kiklopfoljuk, megszórjuk a MAGGI Sertés Fűszerkeverékkel.

  2. Nagyobb, tapadásmentes serpenyőben felforrósítjuk az olajat és a karajszeletek mindkét oldalát 3-4 perc alatt pirosra sütjük. Közben hozzáadjuk a bacont is.

  3. Fedővel szorosan lefedjük, néhány percig pároljuk, majd mellédobjuk a zöldbabot és a fűszeres szaftban 10-12 perc alatt megpároljuk a hús mellett. Szükség szerint kevés vizet is önthetünk alá.

#okostipp

A karajszeletek legfeljebb ujjnyi vastagok legyenek, így gyorsabban készülnek el. Amíg pirítjuk, ne mozgassuk a hússzeleteket, mert akkor nem éri folyamatosan a hő. Ha nem mélyhűtött, hanem konzerv, vagy előgőzölt zöldbabot használunk, csak az utolsó 2-3 percben adjuk a hús mellé.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére