•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Zölddiós túrógombóc

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
Elkészítés
  1. A tojások sárgáját 3 deka puha vajjal simára keverjük
  2. A túrót szitán áttörjük, a darával együtt a tojássárgájához adjuk, 1 mokkáskanál sóval ízesítjük
  3. Letakarva, hűtőszekrényben 1 órán át pihentetjük
  4. Ez alatt a maradék vajat fölolvasztjuk, és a zsemlemorzsát aranysárgára pirítjuk benne
  5. Egy lábasban kb
  6. 2 liter vizet fölforralunk, 1 kiskanál sóval ízesítjük
  7. A masszából vizezett kézzel kb
  8. 15 kis gombócot formázunk, majd óvatosan a forró vízbe rakosgatjuk
  9. Amikor a víz újra forrni kezd, kis lángra állítjuk, hogy a gombócok ne hirtelen főjenek, inkább csak dagadjanak a „gyöngyöző forrású vízben
  10. Amikor feljöttek a víz tetejére, nincsenek még készen, további 6-8 percig kell főzni őket
  11. Utána a gombócokat szűrőkanállal óvatosan hidegvízbe szedjük, így kívül egy kéreg képződik rajtuk, s később sem esnek szét
  12. Végül a túrógombócokat a pirított morzsában meghempergetjük
  13. Tejföllel meglocsolva, porcukorral meghintve tálaljuk
Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére