Zöldfűszeres gombakrémleves zsemlében tálalva

  • 14 adag
  • Könnyen elkészíthető

A krémlevesek népszerűsége töretlen, hiszen laktatóak, finomak, és sok zöldséget (vagy éppen gyümölcsöt) tartalmaznak könnyen emészthető formában. Zsemlében tálalva könnyű, de teljes ebédet ad ez a gombakrémleves, amit a zöldfűszerek frissességével nyáriasítottunk.

Elkészítés
  1. A zsemlék tetejét levágjuk, belét kiszedjük és az „üres” zsemléket előmelegített sütőben megszikkasztjuk.

  2. Az olajon néhány szelet gombát hirtelen átsütünk, félreteszünk, majd a többi gombát megpároljuk a fokhagymával.

  3. A gombákhoz hozzáöntünk 2 dl vizet és a zöldfűszereket, majd az egészet botmixerrel pürésítjük.

  4. A maradék kb. 6 dl vízben feloldjuk a Gombaleveskockákat, majd hozzáöntjük a keverékhez és összeforraljuk. Végül lehúzzuk a tűzről.

  5. Közben a hideg tejszínt simára keverjük az étkezési keményítővel. A levesből néhány evőkanállal hozzáadunk a tejszínes keverékhez, elkeverjük, majd egyenletesen a leveshez öntjük az egészet és addig melegítjük, amíg sűrűsödni nem kezd.

  6. A levest a zsemlékbe merjük és a félrerakott gombaszeletekkel, krutonnal és friss zöldfűszerrel tálaljuk.

#okostipp

Amíg kanalazzuk, a zsemle héja kissé beszívja a levest, így az utolsó csepp kikanalazása után azt is bátran fogyasszuk el!

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére