•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Zöldséges burgonyagombóc leves

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
Elkészítés
  1. A megtisztított sárgarépát, zeller gyökeret apró kockákra vágjuk
  2. A vöröshagymát felaprítjuk
  3. A megtisztított burgonyát kockákra vágjuk és sós vízben megfőzzük
  4. A vöröshagymát az olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a zöldségeket és átpároljuk, hozzákeverjük a pirosaranyat és felengedjük a főtt burgonya levével
  5. Ezután vizet adunk hozzá, és puhára főzzük
  6. A megfőtt burgonyát forrón áttörjük, kihűtjük, majd a liszttel, a tojással és kevés sóval jól összegyúrjuk
  7. Kis gombócokat formázunk belőle, amelyeket a levesalapba teszünk és készre főzünk
  8. Ízlés szerint sóval ízesítjük, borssal fűszerezzük
  9. Tejfölösen is készíthetjük
Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére