•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Zöldséges húsgombóc leves

  • 6 adag
  • Normál elkészítés
  • Húsos fogások

A hűvös ősszel együtt megérkezett a tápláló, meleg levesek szezonja. Ez a leves a sok zöldséggel és a húsgombócokkal, valamint a tésztával önmagában is tartalmas ebéd lehet. Más zöldségeket, kis rózsáira szedett karfiolt, vékonyra szeletelt zellergumót és karalábét is főzhetünk a levesbe, a lényeg, hogy ne főzzük őket szét, hanem a puha, omlós gombócok mellett enyhén roppanósak maradjanak.

Köszönjük a receptet Piszkének

Elkészítés
  1. A zöldségeket egészen vékonyra szeleteljük és egy liter alaplében kis lángon főzni kezdjük. Ügyeljünk rá, hogy a lé ne forrjon, éppen csak gyöngyözzön.

  2. A húst összedolgozzuk a fűszerkeverékkel és a tojással, majd kisebb gombócokat formázunk belőlük.

  3. A gombócokat egyesével beleengedjük a maradék alaplébe, és 20 perc alatt kis lángon, a gyöngyöző lében megfőzzük.

  4. A gombócokat kiszedjük, a levest átszűrjük. A gombócokat visszarakjuk a zöldséges alaplébe.

  5. Előre kifőzött cérnametélttel vagy eperlevél tésztával tálaljuk.

#okostipp

Alaplevet készíthetünk lassan, fűszerekkel főzött zöldségekből vagy MAGGI zöldség vagy húsleveskocka felhasználásával is. Még jobban érvényesül a leves melengető hatása, ha vékonyra vágott csípős paprikát vagy chilit is szeletelünk bele.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére