Zöldséges libaragu

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Normál elkészítés
  • Húsos fogások

A liba kevésbé húsos részeiből – és a belsőségekből – kiadós ragut készíthetünk. Mivel rövidebb lében, pörköltszerűen főzzük, a rizst először félig főzzük meg. Amikor pedig összekeverjük őket, a rizs magába szívhatja a hús és a zöldségek fűszeres szaftját, amíg készre fő.

Köszönjük a receptet Piszkének

Elkészítés
  1. A szárnytőről fejtsük le a húst, vágjuk kisebb kockákra, és vágjuk kisebb részekre az aprólékot is.

  2. 2 evőkanálnyi felforrósított libazsíron futtassuk meg a vöröshagymát és a fokhagymát, adjuk hozzá a húst, pirítsuk le.

  3. Keverjük bele a MAGGI fűszerkeveréket, öntsünk rá 2 dl vizet, fedjük le és pároljuk kis lángon 20 percig.

  4. Tisztítsuk meg a zöldségeket, vágjuk ujjnyi vastag karikákra és adjuk a húshoz.

  5. A libazsír másik felét forrósítsuk fel, forgassuk át rajta a rizst, öntsük fel 4 dl vízzel, fedjük le és 10 perc alatt főzzük félig meg.

  6. Adjuk a raguhoz, fedjük le újra, és főzzük további 10-15 percig együtt, míg a rizs magába nem szívta a szaftot és meg nem puhult teljesen.

  7. Tálaláskor szórjuk meg a ragut friss libatepertővel.

#okostipp

Készíthetjük gerslivel – árpagyönggyel is – ez azonban lassabban fő puhára, így hosszabb elkészülési idővel számoljunk, de az elkészült étel rosttartalma is magasabb lesz.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére