•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Zöldséges tál

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
Elkészítés
  1. A burgonyát héjában megfőzzük, megtisztítjuk, felkarikázzuk
  2. A felkarikázott répát sós vízben elkezdjük főzni, később hozzáadjuk a fagyasztott brokkolit rózsáira szedve és végül a felkarikázott póréhagymát is
  3. Ha megpárolódtak, leszűrjük, a főzővizéből 3-4 dl-t félreteszünk
  4. Az apróra vágott vöröshagymát a vajon megpároljuk rátesszük a vékony csíkokra szelt sonkát és átsütjük, liszttel meghintjük, felöntjük a főzőlével
  5. Hozzáadjuk a tejszínt és 5 dkg reszelt sajtot is belekeverünk
  6. Sóval, borssal, kevés citromlével cukorral ízesítjük
  7. Kevergetve kihűtjük
  8. A burgonyát és a zöldségeket egy vajjal kikent tűzálló tálba rakjuk, ráöntjük a mártást meghintjük reszelt sajttal és 200 fokon 25-30 percig sütjük
  9. Ha megsült, petrezselyemmel megszórjuk, és ha kicsit hűlt, szeletelhetjük!
Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére