Zsályás-kolbászos papucsok

  • 15 adag
  • Könnyen elkészíthető
  • Húsos fogások

Lehet expressz meleg vacsora vagy nassolnivaló tévézéshez: különleges, mégis egyszerű és gyors fogás, a zsálya kellemes aromájával megbolondítva.

Elkészítés
  1. A MAGGI Húsimádó Bolognai Spagetti alapot a tejszínnel simára keverjük, hozzáadjuk az előzőleg felaprított zsályát és közepes lángon, folyamatosan kevergetve besűrítjük. Félretesszük, hűlni hagyjuk.

  2. A hideg tésztát kitekerjük és kb. 8x9 cm-es négyzetekre vágjuk. A négyzeteket egymástól megfelelő távolságra, tepsire rakjuk.

  3. A tésztanégyszögeket átlós irányban megkenjük a szósszal. A kolbászt felkarikázzuk, majd a tésztára rakosgatjuk a szeleteket, végül a szósszal ellentétes átló sarkait keresztben egymásra hajtjuk. A tészta sarkait nedves kézzel kissé megnyomkodjuk, hogy sütés közben ne nyíljanak szét.

  4. Felverjük a tojást és a kolbásszal és szósszal megtöltött tésztapapucsok tetejére kenjük, megszórjuk a sóval és 200 fokra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt készre sütjük.

#okostipp

Készíthetjük konyhakész pizzatésztából is, így kicsit ducibb papucsokat kapunk. Tálaljuk friss zöldsalátával, hogy a kolbász és szósz szaftos duóját ellensúlyozzuk.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére