•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Zselés szívek

Hozzávalók
  • 1 egy csomag réteslap 100 g 3 evőkanál fehér zsemlemorzsa 250 g friss tehéntúró 150 g mazsola porcukor
  • 1 egy csomag réteslap 100 g porcukor 3 evőkanál fehér 250 g friss tehéntúró 150 g mazsola zsemlemorzsa
  • 1 egy csomag réteslap 100 g porcukor 3 evőkanál fehér zsemlemorzsa 250 g friss tehéntúró 150 g mazsola
  • 1 egy csomag réteslap 100 g porcukor 3 evőkanál fehér zsemlemorzsa 250 g friss 150 g mazsola tehéntúró
  • eszencia 1 egy üveg fekete (rózsaszín) szőlőbefőtt 1 tekercs alufólia néhány darab bambusz rúd vagy fogpiszkáló vanília
  • 1 egy csomag 100 g porcukor 3 evőkanál fehér zsemlemorzsa 250 g friss tehéntúró 150 g mazsola réteslap
  • vanília eszencia 1 egy üveg fekete (rózsaszín) szőlőbefőtt 1 tekercs alufólia néhány darab bambusz rúd vagy fogpiszkáló
  • vanília eszencia 1 egy üveg fekete (rózsaszín) szőlőbefőtt 1 tekercs alufólia néhány darab rúd vagy fogpiszkáló bambusz
  • vanília eszencia 1 egy üveg fekete (rózsaszín) szőlőbefőtt 1 tekercs néhány darab bambusz rúd vagy fogpiszkáló alufólia
  • 4 adag
  • Normál elkészítés
Elkészítés
  1. Szakíts le egy darab alufóliát, sodord össze, készíts szív formát belőle, majd szurkáld bele a fogpiszkálókat nem túl távol egymástól
  2. Szobahőmérsékleten olvaszd ki a réteslapot, majd nyújtsd ki az asztalon
  3. Az alufóliából készült formák méretében szaggass szíveket belőle
  4. Ezek lesznek a sütemények aljai
  5. Vágj néhány nem túl vastag csíkot, amiből készítsd el a szívek oldalát
  6. A tehéntúrót keverd össze a porcukorral, a vanília eszenciával, a vízbe áztatott mazsolával és a zsömlemorzsával
  7. A vékony tésztacsíkokat fűzd át a fogpiszkálók között, úgy mintha kosarat fonnál
  8. Az így kapott kosárkákat töltsd meg a túrós krémmel, majd egy evőkanál segítségével, jól nyomkodd meg őket
  9. Díszítsd lecsurgatott szőlőszemekkel (a befőttből) és sütőpapírral kibélelt tepsiben magas fokozaton előmelegített sütőben süsd őket 15-20 percig
  10. Miután megsültek, hagyd pár percet hűlni őket, majd óvatosan szedd ki a fogpiszkálókat és az alufóliából készült formákat
  11. Önts bele egy csomag zselét a megmaradt befőttlébe és főzd 1-2 percig lassú tűzön folytonosan kavargatva, amíg megsűrűsödik
  12. A zselét öntsd a szívekre és várj pár percig, amíg megkocsonyásodik
  13. A maradék zselét öntsd ki egy lapos tányérra és miután kihűlt szaggass belőle szív formákat
  14. Ezekkel díszítheted a tálcát, amikre a süteményeket teszed

#okostipp Miután kihűlt tálalható. A receptet ani67 ajánlotta.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére